dissabte, 7 de març del 2015

M’agradaria començar saludant a totes i cada una de les persones que per un motiu o per un altre heu arribat en aquest bloc que neix avui. He de confessar que DESIG DE VINS és fruït del neguit personal, de la inquietud constant, de la fam de coneixements i de la voluntat d’un servidor, estudiant de sommelier, de fer un pas endavant. Des de fa uns mesos ens rondava pel cap iniciar una empresa així i, aprofitant l’embranzida de l’hivern, hem decidit començar a brotar. No serà fàcil, però amb la força de voluntat i la passió que ens empeny junts ho aconseguirem, només hem de gaudir i deixar-nos portar. 

Abans que res, volem fer un petit aclariment. La terra que em va veure néixer i créixer és l’Alt Empordà, terra de comerç i bons vins, al menys des dels romans, i també terra de vent. Ai la Tramuntana, sempre al cor.  No obstant, i parlant per darrer cop en primera persona del singular, vaig venir a la gran ciutat on, després de convertir-me en historiador a la universitat mentre seguia treballant els estius en una empresa de vins del “meu” Empordà, vaig decidir continuar el camí del vi estudiant el diploma de sommelier. Reconeixem doncs que des d’un inici hi ha hagut l’interès de centrar aquest bloc en l’estudi i la promoció dels vins de la DO Empordà - i és per això que demanem quedi justificat si en algun moment no aconseguim ser prou objectius o si tenim tendència a crear més entrades al bloc sobre qüestions que toquin la DO Empordà, doncs a part de ser la zona que més coneixem considerem que d’alguna manera marcarà la nostra pròpia identitat - però no obstant poc a poc ens vam adonar que havíem d’ampliar els nostres horitzons. No només hi ha grans vins a l’Empordà sinó que també es troben grans vins a Catalunya!, ens vam dir. Però és que no només a Catalunya sinó també a Espanya i a tot el conjunt del món on hi ha vinya plantada! I és més encara, no només hi ha grans vins al món amb una qualitat excel·lent sinó que podem dir i celebrar que el que hi ha és Vi, i això és el més bonic, que dins de cada ampolla descobrim que hi ha un món ple d’històries, que hi ha un món amb persones peculiars i particulars totes elles amb curiositats i anècdotes per explicar, persones que treballen perquè els ceps de les seves vinyes facin bon raïm i d’aquest fer-ne vi. Són persones totes elles que viuen en una terra amb unes qualitats especials i estimen el que fan, i això és, creiem, la màgia del vi. 

Amb aquest bloc pretenem assolir d’una banda un dels objectius que creiem marquen i guien aquesta professió de coneixedor i comunicador dels vins al llarg del nostre mai feixuc sinó plaent perible: l’aprenentatge constant del vi des del seu origen a la vinya fins que arriba a la copa, i d’aquesta a la nostra boca, passant potser primer pel nas, on ens xopa d’aromes, sabors i emocions. D’altra banda, intentarem complir amb el requisit intrínsec de dita professió que consisteix en explicar de manera propera i amb confiança tot allò que hem viscut i hem après aconseguint que hom pugui arribar a gaudir de l’experiència tan com ho hem fet nosaltres. Sí, ens estem dirigint a gent que com nosaltres són persones, persones que els agrada deixar-se portar i conèixer coses noves, que els agrada informar-se, llegir i escoltar, entendre i també somniar. Persones que els agrada viatjar i emocionar-se, que busquen viure moments únics i es deixen captivar. Tots plegats, persones que senzillament desitgem compartir experiències inoblidables, persones que tenim Desig de Vins.   

Benvinguts.

Tagged: , , , , , , , , ,

2 comentaris:

  1. Molta sort en aquest projecte! No perdis mai aquesta motivació i il·lusió.

    ResponElimina
  2. Molta sort en aquest projecte! No perdis mai aquesta motivació i il·lusió.

    ResponElimina